Отговори
Съдържание
Глава 1
Глава 2
Глава 3
Глава 4
Глава 5
Глава 6
Глава 7
Глава 8
Глава 9
Глава 10
Глава 11
Глава 12
Глава 13
Глава 14
Глава 15
Глава 16
Глава 17
Глава 18
Глава 19
Глава 20
Глава 21
Глава 22
Глава 23
Глава 24
Глава 25
Глава 26
Глава 27
Приложение
Речник
За авторите

   

Отговори
  Home]      Кен Хам  

 

За авторите


Кен Хам

Кен е президент и изпълнителен директор на Answers in Genesis. Автор е на няколко книги, включително бестселъра Лъжата: Еволюцията (The Lie: Evolution). Той е един от най-често канените говорители и има всекидневна радио програма под заглавие Answers . . . with Ken Ham (Отговори . . . с Кен Хам), която се предава на повече от 850 станции в САЩ и над 1,000 други по целия свят.

Кен има бакалавърска степен по приложни науки (със специализация по екологична биология) от Технологичния институт на Куинсланд в Австралия. Той също има диплома по педагогика от Куинсландския университет (следдипломна квалификация за учител по природни науки в държавните училища в Австралия). Кен е удостоен с два почетни доктората: доктор по теология (1997) от баптисткия колеж Темпъл в Синсинати, Охайо, и доктор по литература (2004) от университета Либърти в Линчбърг, Вирджиния.

Джейсън Лайл

Джейсън завършва с пълно отличие Уеслианския университет в Охайо, където взема две специалности, физика и астрономия, и второстепенна специалност математика. Той изпълнява следдипломни проекти в Колорадския университет, където придобива магистърска степен и докторска степен по астрофизика.

В следдипломната си квалификация специализира астрофизика на слънцето. Докато е там, Джейсън работи с космическия кораб SOHO за да изследва движенията на повърхността на слънцето, както и слънчевия магнетизъм и климатичните дейности под повърхността.

Той е автор на статии както в светски, така и в креационистки издания, и наскоро написа книгата Да си върнем астрономията (Taking Back Astronomy). Джейсон е много способен говорител и писател, и сега работи върху проекта за планетариум за Креационисткия музей близо до Синсинати, Охайо.

Джорджия Пърдъм

Джорджия получава своята докторска степен по молекулярна генетика от щатския университет на Охайо през 2000. Като асистент преподавател по биология, тя преминава пет години преподавателска и изследователска практика в Назарянския университет Маунт Върнън в Охайо преди да се присъедини към екипа на Answers in Genesis.

Д-р Пърдъм е публикувала статии в Journal of Neuroscience, Journal of Bone and Mineral Research, и Journal of Leukocyte Biology. Тя е също член на Обществото за креационистки изследвания, Американското общество по микробиология и Американското общество по клетъчна биология.

Тя е един от редакторите на Creation Research Society Quarterly. Джорджия е силно заинтересувана и редовно следи развитието на движението за Интелигентен дизайн.

Анди Макинтош

Анди Макинтош е професор (най-високата степен на обучение и изследвания в университетската йерархия на Великобритания) по теория на горенето в университета в Лийдс, Великобритания. Неговата докторска степен е по аеродинамика. Мнозина от неговите студенти по-късно са работели за Ролс Ройс, проектирайки самолетни двигатели.

Анди има обширен авторски и изследователски опит, но също и интерес по теологични въпроси. Неговата кариера по математика и природни науки го довежда до възгледа, че светът и вселената дават могъщи доказателства за разумно устройство. Като следствие от това той често е канен да говори по въпроса за произхода във Великобритания и в чужбина.

Дейвид Ментън

Д-р Ментън е бил кореспондент преподавател по анатомия в Медицинския факултет на Вашингтонския университет от 1996 до 2000, и оттогава е почетен кореспондент преподавател. Бил е също консултант редактор по хистология за Stedman’s Medical Dictionary, справочник по стандартна медицина.

Дейвид придобива своята докторска степен по клетъчна биология от университета Браун. Той е известен говорител и лектор за Answers in Genesis, показвайки сложни анатомични устройства с популярни DVD като The Hearing Ear and Seeing Eye и Fearfully and Wonderfully Made. Той също се интересува от известния процес срещу Скоупс през 1925, който е бил преломният момент в спора между еволюцията и креационизма в Съединените щати.

Монти Уайт

Понастоящем изпълнителен директор на Answers in Genesis за Великобритания и Европа, д-р Монти Уайт се присъединява към AiG след като напуска Уелския университет в Кардиф, където е бил главен администратор в продължение на 28 години. Той е завършил Уелския университет, придобивайки своята бакалавърска степен по химия през 1967 и докторска степен за изследвания в областта на кинетика на газовете през 1970. Монти прекарва две години изследвайки оптическите и електрическите свойства на органични полупроводници преди да се премести в Кардиф, където става част от администрацията на университета.

Монти е известе за своите възгледи относно сътворението, написал е многобройни статии и памфлети, както и множество книги занимаващи се с различни страни на сътворението, еволюцията, науката и Библията. Монти участва в британски телевизионни програми и е интервюиран по местни и национални радиопрограми относно сътворението.

Пол Ф. Тейлър

Пол се научава да свири на пиано отрано в живота и завършва Четъмското музикално училище в Манчестър. Но интересът му към науката го отвежда в Нотингамския университет за да изучава химия, и там завършва с бакалавърска степен през 1982. След това той прекарва една година за да вземе следдипломен сертификат по педагогика, за да може да стане учител. Пол преподава природни науки в държавни училища в продължение на 17 години, като накрая става директор на отдел и придобива магистърска степен по преподаване на природни науки в университета в Кардиф.

Пол се присъединява като писател и говорител към екипа на AiG за Великобритания и Европа през 2005. Понастоящем той е началник на отдела за медии и публикации.

Боди Ходж

Боди придобива бакалавърска и магистърска степен по машинно инженерство в Университета на южен Илинойс в Карбъндейл съответно през 1996 и 1998. Специалността му е по теория на материалите по проекти с машинни процеси с керамични прахове. Той развива нов метод за производство на субмикронов титаниев диборид.

Боди приема предложението за преподавателско място като кореспондентен преподавател в Университета на южен Илинойс през 1998 и преподава там в продължение на две години. След това той приема предложение за работа като тестов инженер в изследователския център на Катърпилар в Пеория. Понастоящем Боди работи за Answers in Genesis като говорител, писател и изследовател, след като работи в продължение на три години в кореспондентния отдел на AiG.

Тери Мортенсън

Тери придобива бакалавърска степен по математика в Университета на Минесота през 1975 и по-късно придобива магистърска степен по систематична теология в Евангелското теологично училище Тринити през 1992. Неговите изследвания го довеждат до Великобритания, където добива докторска степен по история на геологията в университета в Ковънтри.

Тери има зад гърба си обширни изследвания относно вярванията на библейските геолози от деветнадесети век. Обобщение на неговите изследвания може да се намери в неговата книга, Големият прелом (The Great Turning Point). Понастоящем Тери работи в Answers in Genesis като говорител, писател и изследовател.

Майк Ридъл

Като бивш капитан от морската пехота, Майк добива бакалавърска степен по математика и магистърска по педагогика. Майк се занимава с креационистка апологетика от много години и е бил кореспондентен лектор за Института за креационистки изследвания. Майк има интерес към преподавателска дейност и показва големи способности да представя сложни теми на непрофесионални слушатели в своите лекции.

Преди да стане морски пехотинец, Майк е бил национален шампион на САЩ в непистовата версия на петобоя (през 1976). Неговите най-добри дисциплини са били 400 метра бягане, копие, дълъг скок и 1,500 метра. В своя професионален живот Мйк е работил много години с областта на компютрите с Майкрософт (да, срещал се е лично с Бил Гейтс).

Майк Оърд

Пенсиониран служител на националната метеорологична служба, метеорологът Майк Оърд е изследвал доказателствата за Ноевия Потоп и последвалата Ледникова епоха, и как невероятният вълнист мамут е свързан с библейската история.

Майк, или “г-н Ледникова епоха,” получава своята магистърска степен по атмосферни науки от Вашингтонския университет. Той е автор на детската книга Животът през голямата Ледникова епоха (Life in the Great Ice Age), и книга за юноши и възрастни, Книга за времето (The Weather Book). Майк наскоро написа книгата за непрофесионалисти, Замразен във времето (Frozen in Time), както и техническата монография Ледникова епоха причинена от Потопа в Битие (An Ice Age Caused by the Genesis Flood).

Андрю Снелинг

Понастоящем Андрю е кореспондент преподавател по геология в Института за креационистки изследвания. Андрю добива бакалавърска степен по приложна геология с пълно отличие в университета на Нов Южен Уелс в Сидни, и докторска степен по геология в университета в Сидни за своята дисертация озаглавена, “Геохимическо изследване на урановите депозити в Кунгара, Северната територия на Австралия.”

Наскоро Андрю участва в RATE (Radioisotopes and the Age of The Earth), проект финансиран от Института за креационистки изследвания и Обществото за креационистки изследвания.

Томи Мичъл

Томи завършва бакалавър с пълно отличие от университета на Тенеси в Ноксвил през 1980 със специализация по клетъчна биология и втора специалност биохимия. След това учи в медицинския факултет на университета Вандербилт в Нашвил, където става медицински доктор през 1984.

Стажът на д-р Мичъл бива завършен в болниците към университета Вандербилт през 1987. Той получава удостоверение по вътрешна медицина с медицинска практика в Галатин, Тенеси (неговия роден град). През 1991 е избран в ръководството на Американския лекарски колеж. Томи става говорител, изследовател и писател към Answers in Genesis през 2006.

Клифърд Уилсън

Клиф има бакалавърска и магистърска степен от университета в Сидни, бакалавър по теология (следдипломна квалификация, включваща еврейски и гръцки) от теологичния колеж в Мелбърн, и магистър по религиозно обучение от семинарията Лутър Райс. Неговата докторска степен е от Университета на Южна Каролина, и е работил в областта на археологията с Еврейския Юниън Колидж в Ерусалим.

В продължение на десетилетия Клиф внимателно е изследвал хиляди археологически находки и открито заявява, че те потвърждават библейската история. Той е президент основател на университета Пасифик Интернешънъл в Спрингфийлд, Мисури. Клиф и неговата съпруга Барбара, която също има докторска степен, са автори на повече от 70 книги.

The Book of Answers 1
Copyright © 2006 Answers in Genesis
превод Copyright © 2010 Божидар Маринов